Peptalk

Winterdipsaus

Februari. Over deze maand lijkt altijd een sausje van futloosheid, vermoeidheid en desinteresse te liggen. Ik krijg het maar niet voor elkaar om vóór 8.30 uit m’n nest te komen (mijn dochter gelukkig ook niet) en er borrelt gewoon niks van binnen. Alles is mwa, mweh en bluh en ik kan mijn gedachten nergens op focussen. En dan toch proberen een blogpost uit mijn mouw te schudden, hè! Gewoon op karakter.

Aan het eind van deze beruchte maand weet ik het altijd zeker, ik ben nu toch écht depressief. Het komt nooit meer goed. En dan is het maart, twee dagen zon op je bol en kom je erachter dat je er wederom in bent gestonken, in die winterdip. Met deze mededeling verveel ik ieder jaar velen, na die paar dagen zon. Maar ja, ik trap er dan ook ieder jaar weer in en ben dan zo opgelucht dat het gewoon maar een stom grapje van moeder natuur was, dat ik de clou graag met iedereen deel.

Dit jaar wil ik hier toch een beetje een andere draai aan geven. Het helpt dat ik een hoop haken en tekenen op het programma heb staan, geen tijd om te zwelgen. Ook denk ik dat ik het gewoon maar moet accepteren. Ja, ik mis iedere ochtend een paar kostbare uurtjes, ik heb minder energie en mijn brein – die op goede dagen overuren kan draaien – lijkt tijd voor tijd op te hebben genomen, maar om daar nou zo over in de put te zitten is toch nergens voor nodig?

Ik ga dus stoppen met die wekker iedere avond weer hoopvol om 6.30 (en 6.45, 7.00, 7.25 en 8.00, ja echt zoveel wekkers zet ik) te zetten, ik ga niet meer wachten op een super geniale creatieve uitbarsting en ik maak het me gewoon zo comfortabel mogelijk deze maand met al mijn haakwerkjes en potloden om me heen. In maart kom ik wel weer als een skileraar bij de eerste sneeuwvlokken (Biertjuh!) met een hoop kabaal uit mijn cocon, maar voor nu wil ik leren deze staat van lichtelijke apathie te waarderen en wie weet wordt februari ooit een maand om juist naar uit te kijken. Pretentieloos, doelloos en een ware reset voor de ziel.

Zo, ik heb gesproken.

(Krijg ik nou toch enorme zin om de perfecte winterdip te creëren! Voor je chippie of tosti. Lekker man! Dit heeft overigens niks met creativiteit te maken. Ik heb gewoon trek. Tips zijn welkom)

4 Reacties

 • Anita

  Lieve Sam,
  Winterdip in februari? Hoe dan? Watermannenmaand, dus kan niet saai of futloos zijn en idd bijna lente 😁.
  Tip voor winterdippie: griekse yoghurt, verse koriander en loempiasaus. Hoppa , te lekker!
  Succes met al je creatieve kunstwerken.
  Die cozy plaids zijn trouwens heerlijk om onder weg te kruipen, echt blij mee!
  Gr vanje fantante xx

 • Sam @ So Cozy

  Ik denk dat deze maand alleen leuk is, als je dan jarig bent :p Bedankt voor de saustip! Ga ik proberen! Ennuh, stel, je houdt niet van koriander, wat zou een goede vervanging zijn?

  Super dat je blij bent met de plaids! Ik zat er tijdens het haken ook heerlijk onder 😉

 • Eugenie Hildebrand

  Sam

  Hij is weer geweldig.

  De winterdip is echt heel naar. Ik heb nu mijn netflix serie geheten Velvet. 4 seizoenen over een kledingatelier in Madrid. Het is om bij te zwijmelen zodat ik niet naar buiten hoef te kijken naar hoe nat het is en hoe hard het waait. En het allermooiste is dat het heel lang duurt.
  Tegen die tijd dat het is afgelopen kan ik mijn pret a porter jurk weer aan als ik het dan toch over kleding heb.

  Ik zie je nieuwste blog wel weer snel verschijnen.

  Liefs Eus xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *